Kremalı Mantar Çorbası

Kremalı Mantar Çorbası
 Kremalı Mantar Çorbası Yapımı kolay tadı güzel bir çorbadır. Hazır almanın gereği yok.
Malzemelrimiz. 4 kişilik
200 Gr mantar. (orta boy 15-16 mantar)
1 adet orta boy soğan
1 Tepeleme Çorba kaşığı Un
5 Su bardağı su
2 Çorba Kaşığı Tereyağ
75 Gr Krema (3 Çorba Kaşığı) yada Bir çay bardağı SÜT
Tuz ve karabiber
Yapılışına gelince.
Soğanınızı küçük küçük doğrayın. Tavada sotelemeye başlayın. Çorbayı yapacak olduğunuz tencerede orta ateşde unu yakmadan kavurun. Un bir anda yanar dikkat edin. Yanarsa yeniden kavurmak gerekir.Soğanlar pembeleşince ince ince doğradığınız mantarlarıda tavaya alın. Un kahverengiye dönmeden soğuk suyu ekleyin. İyice çırpınki topak olmasın. Sıcak su koymayın topaklanmayı arttırır.  Mantarlar sularını salmaya başlayacak. Bu esnada ya kapatacaksınız suyunu kaybetmesin, yada suyunu toplamaya çalışacaksınız. Ben tavayı eğip kaşıkla suyu tencereye koyuyorum. Su kaynadığında zaten soğanlar ve mantarlar da pişmiş olur. Tencereye koyun ve altını açıp karıştıra karıştıra kaynatın. Kaynayınca Üç çorba kaşığı krema yada bir çay bardağı (Çok gelirse biraz eksik olsun) sütü ekleyip beş dakika orta ateşte yavaş yavaş daha kaynatın. Harika bir çorbanız oldu :)

Afiyetle...

.