Kadınbudu Köfte

Kadın budu Köfte
Çoğunlukla kalan pilavın değerlendirildiği bir köfte çeşidi. İyi yapılırsa harika olur. Sıcak olduğu kadar soğukda servis edilebilir. Meze olarakda kullanabilirsiniz yani. Epey zamandır yapmayı istiyordum pirinç pilavıda kalınca yaptım. 16 adet yani 4 kişilik tarif şöyle;
Dünden kalan pilav :)) yoksada yarım su bardağı pirinç.
300 Gr dana kıyma
1 Ad. Orta boy soğan
15-20 sap maydonoz
3 Yumurta
1 çorba kaşığı tereyağ
Galeta Unu (Kendinizde yapabilirsiniz kalan ekmeklerden)
Birkaç taze soğan
Tuz, karabiber, Kimyon, kekik ve az pul biber
1 Bardak un
Yapalım...
Kıymanın yaklaşık 3/2 sini ince kıyılmış soğan ve tereyağı ile orta ateşte yavaş yavaş kavuralım. Tam kavrulmasın. Pişmeye yakın altını kapatıp soğumaya bırakın. Eğer pilavınız yok ise iyice yıkadığınız pirinçleri bir bardak su ile haşlayın. Onuda soğumaya bırakın. Büyükçe bir kabın içerisine ince ince kıyılmış taze soğanları, yine ince kıyımış maydonozları kavrulmamış kıymayı koyalım. Tuz karabiber kimyon ve pulbiberinizi ekleyin. Bir yumurtayı başka bir yerde kırıp (Harcın içerisine kabuk karışmasın diye) kabımıza aktaralım. Soğuk kıyma ve pilav harcımızıda ekleyelim. Çok cıvık ise Galeta unu ile kıvam verelim. Şimdi neden kıymanın hem pişmiş hemde çiğ konduğunu merak edenleriniz vardır. Bende merak ettim bilen yok :)) Harç olduysa sıra pişirmede. 2 Yumurtayı ve bir çorba kaşığı suyu iyiceeee çırpın. Genişçe ve düz bir tabağa unu koyun. Şimdi sırası ile 1-Un 2-Yumurta cuppa tava. Burda önemli olan tava derin ve yağ bol ancak kızgın yağ olması bu şekilde çok yağ emmesini engellersiniz.

Ben mısır gevereğini havanda ufaltıp yumurtadan sonra gevreğe buluyorum daha güzel oluyor. Afiyet olsun.
Yanında ne gider. Aslında en iyi Domates ve salatalık gidiyor. Yazın tabi. patates kızartması ile servis edebilirsiniz. Ama en iyisi yeşillik salatası. Seçenekler size kalmış..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder