Sucuklu Yumurta Tarifi

Sucuklu Yumurta Tarifi
Sucuklu yumurta tarifleri arasında suda pişeni yağla pişeni kendi yağında pişeni var. Benim yöntemim çok az yağ ekleyip kendi yağında pişeni.
Malzemeler
1- Yeterince sucuk. Kişi başı en az 7-8 dilim.
2- Kişi başı 1-2 yumurta
3- Pul Biber, tuz,
4- Yumurta sayısına göre Tereyağ

Yapılışı : Öncelikle sucuğun zarını soyun. Sucuğun zarı en kolay sıcak su ile yıkanınca yada kısa süre buhara tutunca soyulur. Elinizi yakmayın. Sucuğunuzu ince doğramayın. Üç dört milim arası olsun. Yoksa kuruyor. Şimdi tavaya çok az yağ koyun. Yumurta sayısı arttıkça yağıda arttırırsınız. İki yumurta için bir çaykaşığı tereyağ yeter. Kısık ateşte olsun. Sucukları dizin ve biraz bekleyin yağını salmaya başlıyacak. (Sucuğu Az pişmiş seviyorsanız yağ eklersiniz.) Biraz pişince diğer tarafınıda çevirip biraz daha pişirin. Yumurtyaı önce cam bir kaba kırmak yumurta kabuğu düşmesini engeller. Yumurtayı dağılmamış istiyorsanız üstünü kapatıp pişirin. Yok dağılsın beyazı ile sarısı karışsın diyorsanız üç beş hamle ile karıştırıp orta ateşte pişirin. Her iki durumda da yumurtaları ekleyince tuzlarsınız. Bide pul biber ekin harika olur.
Sabah kahvaltısına en harika yemek :)))
Afiyetle... 

Sosisli tarifi

Sosisli tarifi
Sosis Tava, Sosisli, Salçalı sosis hepsi aynı. Sosisli nasıl yapılır derseniz kısaca anlatayım.
Malzemeler
1- Yeterince sosis
2- Bir çorba kaşığı tereyağ
3- Bir çorba kaşığı biber salçası. (Yoksa domates de olur)
4- Sıcak su
5- 1 çay kaşığı sirke. (Sirke yerine çay kağığından az şeker de iş görür)
6- Tuz, karabiber ve pul biber.

Nasıl yapılır. Sosisleri istediğiniz boyda doğrayın. Yağı eritip salçayı ekleyin. Salça kokusunu duyunca az daha kavurup bir bardak suyu azar azar ekleyin. Az az diyorum sıçrayıp sizi yakmasın. (Su sosis miktarına göre arttırabilirsiniz. Sosislerin üstüne çıkmalı su.) Suyu koyduktan sonra tuz, karabiber acı seviyorsanız pul biberi ekleyin. Ardından da sosisleri ekleyin. Kaynamaya başlayınca altını biraz kısıp şişmelerini bekleyin. Şişen sosisler pişmiş demektir. Kızartma yada haşlama farketmiyor şişiyor.  Suyu ile sıcak bir kasede servis edebilirsiniz.

Afiyetle...

Menemen tarifi

Menemen tarifi
Menemen mi melemen mi? Türk dil kurumuna göre MENEMEN. Bir çok da tarifi var. Sütlüsü, kıymalısı, yumurtasızı var. Çok pişireni hiç pişirmeyeni var. Yemek için bir yere gittiğinizde süpriz oluyor o yüzden. Benim yaptığım tarifde Emine ablanın tarifi. Bayılırım  onun yaptığı menemen'e.
Malzemeler.. Bir kişi için
1- İri bir domates,
2- Üç tane sivri biber,
3- Bir çorba kaşığı kaşar rendesi,
4- Tuz , karabiber, pul biber
5- Bir yumurta,
6- Üç çorba kaşığı sıvıyağ.
7- Bir çay kaşığı toz şeker
8- Üç çorba kaşığı sıcak su
 Tarifi,
Sahana yağı, domatesi, biberi ince ince doğrayıp koyun. Şekeri ve suyu da ekleyip ateşe koyun. Karıştırıp orta ateşte biraz pişince (Ama diri kalacak) yumurtayı kırıp beyazını biraz karıştırın. Üzerine kaşar rendesi pul biber serpip pişmeye bırakın. İşte size harika bir Menemen.



Bizim evin tarifi
Malzemeler.. Bir kişi için
1- İri bir domates,
2- Üç dört tane sivri biber (Acısı makbuldür),
3- Küçük baş soğan,
4- İki çorba kaşığı tereyağ
5- İki yumurta,
6- Tuz , karabiber, pul biber
7- Az tuzlu yumuşak beyaz peynir.

 Tarifi,
Soğanı ve biberleri  ince ince kıyın. Sahanda yağı eritin. Soğan ve biberleri birkaç dakika pişirin. Domatesin kabuğunu soyup küp küp doğrayın. Sahana ekleyin Domates suyunu salınca pul biber ve tuzu ekleyip bir karıştırın. Yumurtayı kırıp beyazını karıştırın. Tam pişti demeden sarısını da bir karıştırıp üstünü kapatın. Bir iki dakika sonra tamam.  Menemen servise hazır. Servis esnasında ben sarısını delip hafif hafif yayılmasını seviyorum. Size keyfinize göre yersiniz. Bence en güzel kızarmış ekmekle güzel gidiyor. Çay, menemen ve kızarmış ekmek..



Afiyetle.

Yumurtalı Ekmek Tarifi

Yumurtalı ekmek nasıl yapılır

Annemin sabahları kalan bayat ekmeklerle yaptığı harika bir yemekti. Bayıla bayıla yerdim. Çok uzatmadan tarifini vereyim yumurtalı ekmek kızartmasının.
Malzemeler.
1- Bayat ekmek.
2- Yumurta (Ekmek miktarına göre değişir. Kişi başı bir yumurta gibi düşünün)
3- Tuz, karabiber,
4- Yumurta başına bir çorba kaşığı Su yada süt,
5- Kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı;
Yumurtaları genişçe bir kabda kırıp içinde kabuk olmadığına emin olun. Kırdığınız yumurtalara su yada sütü ekleyin. Eklemez iseniz yumurta ekmeğin içine işlemez. Su yada süt size kalmış. Ancak bir yumurta için en az bir en çok iki yemek kaşığı olsun. Tuz ve isteğe bağlı olarak diğer baharatları ekleyebilirsiniz. Kimyon, karabiber, pulbiber, kekik ve nane isterseniz ekleyin. Ben tuz ve karabiber ekliyorum. Ekleme işleri bitince iyice çırpın. Tamamen çırpıldığında tavayı ısıtın. Bu arada ekmeklerinizi İKİ santim gibi ince olmayaca şekilde kesin. Tava iyice ısınınca içine yağ koyup ısınmasını bekleyin. Isınınca ekmeklerin iki yüzüde iyice ıslanınca doğru tavaya. Hızlı pişer yakmayın. Pişenleri sıcakken servis edin.
Unutmadan ramazan ayında kalan pideleri suyu az katarak yapmayın. Zaten içine pek çekmiyor bide ince olduğundan kupkuru olmasın.

Yumurtalı eklmek neyle iyi gider. Neyle servis edilir derseniz bizde ençok  Beyaz peynirle yenir. Hele yaz başı ise domates beyaz peynir ve salatalıkla harika olur.

Afiyetle...

Bu hafta Sinemada

Bu gece yemek tarifi yerine sinema filmlerinden bahsedicem. Bu hafta iki filme gittim. Pek memnun kalmadım. O yüzden zaten yazıcam. İlki John carter iki dünya arasında.
Bu filme Beklenti ile gitmiştim ancak izlerken aklıma gelen şey Son mohikan, Son samuray, Terrayı kurtarmak, Avatar. Sizede çağraşımda bulundu mu? Yine kendi ülkesini yada dünyasını kurtaramayan emerikalıların muhabbeti. Film yaklaşık 2 saat 15 dakka süyüyor. Konu klasik artık, işleyiş çooook daha iyi olabilirdi. Ödediğim paraya karşılık gelmedi bence....




Diğer filmde Gizemli adaya yolculuk.
Aslında filmden beklentim pek yoktu. En büyük sıkıntı ÜçB olayı. Üç boyutlu filmlerde nedense görüntü kalitesi yerlebir. Oysa 2B olsa çok daha keyifli bir seyir olabilirdi. Gizemli Adaya gidiyorsunuz ama görüntüler vcd kalitesinde. Konu, oyuncular ve senaryo beklentilerim kadardı. (Gerçi sıpanın hanım kıza kurları kasik bile değildi ya neyse )






Bir öneride bulunayım 9. Eğer Bilimkurgu ve fantastik seviyorsanız ve animasyonda sorun değilse İşte 9. İzlemediyseniz mutlaka izlemelisiniz. Buradan yorumlarına bakabilirsiniz.