Hobbit. Beklenmeyen Yolculuk.

Hobbit. Beklenmeyen Yolculuk. 

Aslında yorum yazmayacaktım. Tam bir Yüzüklerin Efendisi Fan'ı sayılmasam da çok seven biriyim. Seriyi Üç kez okudum. Merak ve sabırsızlıkla bekledim. Ciddi bir heves ve neşe içinde gittim. Eşim filimden sonra filimle alakalı hiçkonuşmadığımdan  anlamış olacak yorumumu sordu. Yorum olarak kısa bir yorum yaptım. Aynen yazıyorum.
" Filmi izlemişim gibi hissetmiyorum... "

Yanılıyor muyum acaba bilmem ama Bilbonun Yüzüğü bulması Yüzüklerin Efendisinde başka, Hobbit'de başka. Yüzüklerin Efendisinde Bilbo yüzüğün üstüne düşer. Hobbit'de ise yüzüğü görüp aldı. İki ayrı bulma hikayesi var. 
Bilbo'nun yaşı ve görüntüsü ile ilgili sıkıntıya bir cevap bulamadım. Şöyle ki Bilbo henüz gençlikten çıkmış orta yaşın başında bir Hobbit.  Buda onu  50'li yaşların başında yapar. Uzun ömürlü ve geç yaşlanan bir ırk oldukları için 30 larında görünmeleri normal. Bu durumda Bilbo yaş olarak tam yaşını gösteriyor diyebiliriz. Ancak Yüzük yaşlanmayı çok ama çok yavaşlatıyor. Bu da Y.E. filminde Yaşlı hali ile çakışıyor. İki farklı oyuncudan kaynaklanan bir sıkıntı. İlk önce Hobbit çekilse idi kimse için sorun olmazdı :)
Bilbo'yu oyanayan Martin Freeman'ı çok başarılı bulduğumu eklemeliyim. Bilbo'yu  çok güzel oynadı. 
Son olarak beklentisiz biri için mükemmel olabilir. 
Birde serinin devamı için beklenen süreyi adilane bulmuyorum.