Peynirli Makarna

Peynirli makarna denince aklınıza birçok tarif gelebilir. Yani beyaz peynirle yapılanlar, Permesan gibi mihaliç gibi sert peynirlerle yapılanlar gelebilir. Benim yaptığım ise genelde beyaz peynirli olanı. Ancak onuca çeşitlendirmek pek ala mümkün. Örneğin ben beyaz peynirliye maydanoz koymam. Kaşar peynir eklerim. 
Malzemeler
Makarna( Ben barilla kulanıyorum. yoksa Filiz makarna) peynirin bulaşması için boru olanlar iedal
Beyaz peynir
Kaşar peynir
Maydanoz
Tere yağ (Yada zeytin yağı)
Pul biber ve tuz

Tarifi ise basit
Makarna kutusunda yazdığı süre  kadar haşlayın. Süzüp soğutun. (Soğuk sudan geçirme) Ardından Tencerenize biraz tere yağı koyun. ( Ben biberli seviyorum eğer seviyorsanız ekleyebilirsiniz. Bir çay kaşığı pul biber bu arada konulmalı)Ardından yağlı beyaz peynirinizi koyun. (kişi başı dolu bir çorba kaşığı yeterli gelir.) Neredeyse tamamı eridiğinde makarnanızı ekleyin. Isındığında Maydanozları ekleyin. Servis esnasında Maydanozları ekleyebilirsiniz isterseniz. Hatta en küçük rende ile kaşar peyniri de ekleye bilirsiniz.   
yakında benzeri başka bir tarifim var onu yazıcam...
Şimdilik afiyetle...