Deadpool (Ölüm Bahsi havuzu:) )


DeadPool  Uzun zamandır beklediğim bir film. Adam aslen deli. Yani gerçekten zırdeli. Şizofren, yaşama saygısız, ölemeyen bir pislik. Asla susmayan ve sürekli dalga geçen bir çenesi ve bunu sürekli besleyen 3. beyin lob'u olan bir tip. 3. lobu yok ben uydurdum. Anti kahraman fikrinin vücut bulmuş hali. Diğer tüm çizgi roman karakterlerinden bir farkı da sürekli seyirci veya okuyucu ile temas halinde olması. Okurken yada izlerken bir anda sizle konuşmaya başlıyor. Filmde hepsi var. Hiçbir eksiği olmayan bir çizgi romandan sinemaya uyarlama. Duyduğuma göre Ryan REYNOLDS (Deadpool)bu karakteri oynamak için neredeyse yalvarmış. Ve iyiki deöyle yapmış. karakterin canlı hali kendisiymiş gibi. Çok beğendim. Komedi ve çizgi roman uyarlaması olarak notum 10 üzerinde 8,5

Konuyu biraz anlatmak gerekirse; Bizim eleman eski bir özel harekatçı. paralı asker ve paralı zorba. Silah ve yakın dövüş konusunda uzman. Kanser olunca bir gizli örgütün kurtulma vaadi ile deneysel tedaviye girer. Bu tedavide Hücreleri inanılmaz bir hızla yenilenir ve bu sayede ölümsüz olur. devamı sinemada....
Sinema salonunun çoğu gençlerdi. Sürekli herkese küfür eden dalga geçen ve hiçbir şeyi (Sevgilisi hariç diyelim) takmayan bu herife bayılıyorlar tabi. Sürekli güldüler. Gerçekten eğlendikleri görmek güzel. Uyarımızı yapalım Küfür ve çok az da olsa cinsellik içerir.
Bu arada ismini Bardaki Ölüm bahsi tablosu (Pool) dan kendine yakıştıran kahramanımsı şeydir kendileri :) Sevenleri çok olduğundan yavaş yavaş yumuşayacak ve daha YUMUŞAK bir hal alacaktır. Bakınız Wolverine. Eskiden, ki benim sevdiğim 90'lı yıllardan bahsediyorum, wolverine abimiz oldukça sert mizaçlı hayvansı iç güdüleri olan - koku alma duyusu çok güçlüydü - acıma ve merhamet duygusu olmayan bir karakterdi. Oysa günümüzde Hugh abimiz ile özdeşleşti ve yumuşadı :). Ne diyelim....

Kestane Kebap Nasıl pişirişir

Kestane kebap.
Eskiden evlerde soba olduğundan kestane pişirmek çok kolay oluyordu. artık evlerimiz Kombili olunca ne yazık ki soba üstünde ekmek kızartmak, kestane pişirmek yada meyve kurutmak mümkün değil. Evde kestane pişirebilmek için artık ya fırın yada tava kullanmak zorundayız. Gerçi pazarda kestane veya kabuklu fındık kavurmak için sac tava satıldığını gördüm. ama kullanan birinden boya koktuğunu duydum. ilk birkaç kullanımda kokması normal olabilir ama alıp denemedim. Evdeki imkanlarla pişirmeye devam :)

İyi kestane pişirebilmek için iyi kestaneye ihtiyaç var tabiki. Pazarda çok farklı fiyatlar var. 7 ila 20 Tl. arasında değişiyor. Kestanede benim anladığım kadarıyla işin püf noktası kestanenin biraz kuru olması. yani aldığınız taze kestaneyi hemen pişirmeyin. bir kaç gün mümkünse bez torbada kalorfer peteğinin yanında bekletin. o zaman daha güzel pişiyor ve kabukları kolay ayrılıyor. İki çeşit pişirme yöntemi denedim. Fırın ve tava. Pişirmeden önce ilk yapacağımız kestaneleri çizmek. Bunu yaparken parmaklarınızı kesmemeye azami dikkat şart. Kestanelerin sadece kabuğunu çizmeye çalışıyoruz. kestaneleri kesmemeye dikkat ederseniz iyi olur.
   Fırın kolay oluyor. 200 derecede ısınmış fırına ıslattığınız kestaneleri koyup bekliyorsunuz. Ancak kestanelerin altına pişirme kağıdı koyun simsiyah yapıyor. Islatılmış dedim çünkü fırında tüm nemi kaybolup kuruyor. Islatmakta fayda var. Süre olarak da 8-10 dakika diyeceğim ama asıl konu fırınınızın durumu ve sevdiğiniz pişkinlik miktarı. Benim fırın çok hızlı pişiriyor desem yeridir. Kontrol etmeyi sakın ihmal etmeyin...
  Tava ile pişirecekseniz kestaneleri ıslatmayın. Kuru kuru pişirin. Kullanmadığınız eski bir tavayı (her eve mutlaka bulunurmuş gibi  :)))  bu işe ayırın. Tavanızı orta ateşe koyup ısınmasını bekleyin. Isındığında ise çizdiğiniz kısımları alta gelecek şekilde tavaya dizin. İstediğiniz kadar pişince çevirin. Maşa kullanmaz iseniz parmaklarınız yanar benden söylemesi.

Afiyetle yiyin :))