Dana Haşlama (İncik haşlama)

Dana Haşlama (İncik haşlama)
Evde en az ayda bir yapıyoruz. Hatun bayılıyor :) Yapımı kolay ve lezzetli bir yemek.
Malzemeler
- Dana incik 500 Gr yada fazla.
- İki adet iri patates
- İki adet havuç
- Üç adet orta boy soğan yada 10 adet arpacık soğanı
- Biraz un, tuz karabiber ve yağ
Bundan sonra isterseniz içine Sivri biber, sarımsak hatta kereviz bile koyabilirsiniz. Bizde tercih edilmiyor.

Yapılışı
Haşlanacak etler kemikli veya kemiksiz olabilir. Bazı kasaplar kemiksiz satıyor. İkisi de güzel oluyor. Ancak bizde kemikli tercih ediliyor. Bir litre kadar suyu kaynatın. Geniş bir tencereyi ateşe koyup iyice ısıtın. Etleri una bulayın. Bulayın derken una boğmayın :) Tencere iyice ısınınca biraz sıvı yağ ekleyip etleri kızartın. Bir iki dakika bir yüzü bir iki dakika diğer yüzü  kızarttığınızda mühürlenmiş olur. Kaynamış suyu üzerine yavaş yavaş ekleyin. İçindeki yağ sıçrayacaktır dikkat edin yanmayın. Suyu koyduktan kısa süre sonra kaynamaya başlar. Ateşi orta ayara getirip üzerini kapatın. Ateşi taşmayacak ama azar azar kaynayacak seviyede tutmalısınız. Üzerinde köpükler oluşacaktır. O köpükleri alıp atın. O köpükleri istemiyoruz. Kemikli et ise kemiklerden parçacıklar çıkacaktır onlar kalsın. Yarım saat kadar yavaş yavaş kaynadıktan sonra havuçları ve soğanları soyup ikiye yada üçe bölüp koyun. Yarım saat kadar daha kaynadıktan sonra patatesleri de soyup iri iri bölüp ekleyin. Tuz ve karabiber ekleyin. İsteğe bağlı olarak ekleyeceğiniz sebzeleri ekleyin ve en az yarım saat daha kaynatın. Patatesler piştiğinde servise hazırdır. Kemikli etlerden kemikler ayrılmıştır. Görüntüsünü sevmeyenler için kemikleri çıkartabilirsiniz.

Yanına hiçbir şey vermeye gerek yok bence. Ama isterseniz  PİLAVLAR  sayfasından bir tarifle pilav yapabilirsiniz.
Afiyetle...