Ezogelin Çorbası tarifi

Ezogelin Çorbası tarifi

Hayret bunca zaman neden yazmamışım bu tarifi! Sürekli yaparız evde oysa.
Malzemeler
- Bir bardak Kırmızı veya sarı Mercimek
- Bir orta boy soğan
- Yarım su bardağı Pirinç veya bulgur veya ikisinin karışımı
- Bir çorba kaşığı salça
- Sarımsak seviyorsanız birkaç diş sarımsak
- Bir çorba kaşığı kuru nane
- Pul biber, miktarı size kalmış.
- Tuz karabiber yağ
- İki çorba kaşığı tere yağ yada 4 kaşık sıvı yağ
- 6 - 7 Su bardağı sıcak su (Et suyu, tavuk suyu olabilir)

Yapılışı
Önce soğanı küçük küçük doğrayın. Tencerenizde yağı kızdırıp soğanları kavurun. Bu arada pirinç ve mercimekleri yıkayın. Soğanlar kavrulunca sarımsağı ezip ekleyin. bir iki karıştırıp salçayı ekleyin. Salçayı da biraz kavurun. Kokusunu duyduğunuzda Nane pul biber ekleyin. Seviyorsanız biraz da kimyon ekleyebilirsiniz. Pirinç bulgur ve mercimeği tencereye koyun. Tuzu unutmayın.  Birkaç dakika çevirip suyunu ekleyin. kaynayınca orta kısık arası bir ateşte iyice pişene kadar kaynatın. Ardından blendırla biraz parçaları küçültün. Limonla servis edebilirsiniz. 

Afiyetle...