Omlet Tarifi

Omlet Nasıl Yapılır

Omlet siz nasıl seviyorsanız öyle yapılır :) Ben bu sabah Mantarlısını yaptım diye Mantarlı Omlet tarifi vericem. Daha sonra başka tariflerde yazarım.
Bir kişilik Mantarlı omlet için gereken malzemeler.


  • İki Yumurta,
  • 4-5 orta boy mantar,
  • Rendelenmiş kaşar peyniri. (iki - üç çorba kaşığı)
  • 1 çorba kaşığı su (İsteğe bağlı Az miktar Süt) ,
  • Bir tatlı kaşığı Tereyağ
  •  Tuz, karabiber, Pul biber
Mantardan anlamam. Ben kültür mantarı kullanıyorum. Tarif kültür mantarı için. 
Tarifi:
Yumurtaları kırıp cam bir kaseye alın. Cam olsun içine kabuk düşerse görmesi kolay olur. İstiyorsanız süt ekleyebilirsiniz. Bir çorba kaşığı Su (Süt 2)  yeterli olur. Tuz, karabiber ve kaşarın yarısını koyup çırpın.  Mantarların saplarını koparıp üstünü soyun.  Soyduğunuz mantarları 2-3 milim kalınlığında doğrayın. Geniş Teflon sahana Tereyağı koyup orta ateşte eritin. Yağı yakmadan doğranmış mantarı koyup biraz soteleyin. Suyunu salınca yumurtayı ekleyin. Hızla pişecektir.  Sahanı yavaş yavaş sallayın ki hızla pişsin. 15 - 20 saniyede pişecektir. Kalan kaşarı omletin bir yarısına serpin. Ocağı kapatın. Omleti yapabilirseniz ikiye katlayın. Biraz bekleyip servis edebilirsiniz.
Afiyetle....