Soslu Kuzu Şiş

Soslu Kuzu Şiş (Izgara)

Kuzu ızgarada en sevilen etdir. Genelde kuzu şiş koldan ve incikten çıkartılılan etten yapılır. Sossuz da lezzetli bir et olduğundan sosla harika lezzet edle edersiniz. Tarifmiz Kuzu fileminyon denilen yerden yapılıyor. Kuzulardan çok az çıkan bu et için tarifimiz. (dana da mevcut bonfileden kesiliyor) Tarifimiz şöyle. (Çok meşhur bir restoranttan aldım emin olun :) )
5 kaşık yoğurt
1,5 kaşık salça
yarım çaykaşığı karabiber
yarım çay bardağı sıvı yağ
Hepsini iyice karıştırın. Mayonez kıvamı almalı ve kaşık kaldırıldığında kırmızı kırmızı damlacıklar oluşmalı. Eşit parçalara böldüğünüz etinizi kabnıza dökün iyice karıştırın ve 15 dakika bekletin. Ardındanda doğru ızgaraya. Afiyet olsun :)))
Yanına da ızgara domates ve biber harika olur :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder