Barbunya Pilaki

Barbunya Pilaki


Rakı sofralarının sevilen mezelerinden Barbunya Pilaki benimde sevdiğim mezelerdendir. Evde kolayca yapabileceğiniz bir zeytinyağlıdır. Barbunyayı eşim ayıklayıp dondurucuya koyuyor. Böylece sonuç daha iyiy oluyor. Haşlandıktan sonra dondurucuda saklanandan çok daha iyi sonuç veriyor. Taze barbunyayı zor bulacağınızdan kuru barbunyayı önceki gece suya koymalısınız. Gelelim malzemelere;
Barbunya (Tazesi) Yarım kilo (Kurusu 250 gram)
1 Büyük boy soğan
1 havuç
1 Sivri biber
1 çorba kaşığı biber salçası
3 diş sarımsak
1 orta boy patates
1 çay bardağı zeytin yağı
Yarım Limon
2 kesme şeker
Maydonoz
Yapılışı,
Tencerenize barbunyalarınızı alın. Biraz tuzla pişmeye bırakın. Tam pişmeden tencereden alın ve süzün. Kenarda dursun. Tencerenize zeytin yağı koyun ve az bir tulza ısıtın. İnce ince doğradığınız soğanlarınızı ekleyin. Soğanlarınız ve küp küp doğradığınız havuçlarınızı ekleyin. 4-5 dakika pişirin. Soğanlar ve havuçlar pişmek üzere iken salçanızı ve sarımsağınızı ekleyin. Sarımsakları iki  ye  bölün  yada bütün nolarak koyun (Ben bütün atıyorum). Biraz piştikten sonra bir bardak sıcak suyu tencerenize dökün ve iyice yıkadığınız havuç boyundaki patateslerinizi pişmeye bırakın. Tam pişmeden küçük küçük doğradığımız sivri biberlerimizi ve barbunyalarımızı tenceremize alıyoruz. Yarım limonun suyunu (Dahada az olabilir) şeker ile beraber tencereye boca ediyoruz. Tencerenize Sıcak suyu yavaş yavaş ekleyin 2 parmak üstüne çıksın. Kaynamaya bırakın. Suyunu tam çekmeden ateşten alın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra maydonozlarınızı üzerine koyup servis edebilirsiniz. Afiyet olsun....

2 yorum:

  1. arkadaş niye yeni haberim oluyor benim bu adresten...başlıyorum sırayla yapmaya

    YanıtlaSil
  2. bende barbunya pilakiyi çok severim verdiğiniz tarif muhteşem olmuş

    YanıtlaSil