Tavuk şiş tarifi

Tavuk Şiş tarifi
Yavaş yavaş ızgara mevsimi gelirken güzel bir tavuk şiş tarifi vereyim. Tavuk şiş için kullanılacak en uygun et tavuk bacağının üst kısmı olan pirzolalık da denen kısmı. Baget kısmı değil. İyi bir kasabınız varsa tavuk şiş yapacağım dediniz mi zaten size kalça kısmından verecektir. Gelelim Malzemelere.
Kişi başı hesabı zor olduğu için ben Dört adet için anlatacağım,
1- Dört adet tavuk kalça eti.
2- Bir çorba kaşığı limon suyu,
3- Bir çay bardağı sıvı yağ,
4- Bir çay kaşığı kimyon, karabiber ve toz biber (Ölçüleri damak zevkinize göre arttırıp azaltırsınız.)1,5 çay kaşığı tuz.
5- Bir çay kaşığı biber salçası
6- İsteğe bağlı olarak Çarliston biber, mantar, domates.
Hazırlayalım. Önce yağ ve limon suyunu karıştırın. Salçayı ekleyip iyice özdeşleştirip bahartları karıştırın. Tavuk etini eşit küplere bölmeye çalışın. İki santimden küçük olmasın. Tüm tavukları Marine sosuna bulayıp en az bir saat dolapta bekletin. Sonra şişlere dizin.Eğer sebzeli yapacaksanız  bu aşamada onları da eşit boyda doğrayıp bir et bir sebze olarak dizin. Tavuk eti hızlı bozulduğundan pişirme zamanına kadar dolapta dinlendirin. Limon suyu ile marine ederseniz etiniz pişmeye başlar. Limon marinesi pişme süresini KISALTIR. O yüzden bir gece evvelden yapayım demeyin. Pişirmeden birkaç saat önce marine etmeniz yeterli. Limon suyu azda olsa ekşilik verecektir. Eğer sevmiyorsanız biraz azaltın limon suyunu. Evet herşey hazırsa mangal keyfiniz başlasın. Unutmayın hızlı pişer yakmayın.

Tavuk şiş neyle iyi gider, yanına ne ne servis edelim derseniz; En güzeli Domates söğüş. Zaten mangala Domates ve biber közlüyorsanız Taze soğan yeterli olacaktır.
Afiyetle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder