MUHLAMA

MUHLAMA (Mıhlama)

Öncelikle söyleyeyim ki muhlama Rize ve Trabzon taraflarında yapılan hali ile anlatıcam. İçinde Kaymak, Yumurta gibi malzemeler yok. Çocukluğumdan beri yediğim şekli ile anlatıcam. Bu sefer mısır unu olanı. Daha sonra buğday unu ile olanı da anlatırım. Neyse şimdi yöremizin en harika yemeklerden birini olan muhlamayı anlatayım.

Malzemeler Bir kişi için
- Üç (3) Çorba kaşığı Mısır unu,
- Üç Çorba Kaşığı Tere yağ, Tepeleme gibi olsun.
- Üç çorba kaşığı doğranmış Telli peynir. İmansız da denir :)  Yoksa iyi kaşar peynirde idare eder.
- Tuz.
- Bir su bardağı ılık su.

Yapılışı.

Öncelikle sahana tereyağı koyup orta ateşte eritin. Tereyağ eridikten sonra köpürecek. Köpürme bitince unu ekleyip biraz kavurun. Eğer mısır unu fırınlanmış ise çok kavurmanıza gerek yok. Bu arada Mısır unu kutu unlardan olmassa iyi olur. Kutu mısır unları pudra gibi oluyor ne kıvam nede lezzet olmuyor. Eğer yakınlarda mısır ekmeği yapan bir fırın varsa onlardan alın. Çok daha lezzetli olur. Neyse kavurma işi bitince yavaşça suyu ekleyin. Tuz ekleyip kavurmaya devam edin. Ne vakit yağ üste çıkar o zaman pişmiş demektir. Altını kapatıp. İnce inde doğradığınız peyniri atıp karıştırın. Peyniri pişmeye yakın da atıp tamamen karışmasınıda sağlayabilirsiniz.
Neyle iyi gider derseniz. Domates ve salatalıkla iyi gider. Yada benim gibi çayla yiyin harika olur.

Afiyetle....

2 yorum:

  1. Adsız6/08/2012

    Seko sen bu işi bilion iyi oldu. yaptım ama biraz çok kavurmuşum kara bişi oldu :))

    Bil bakalım kim hah haha

    YanıtlaSil
  2. Bana " Seko " diyen bir kişi olduğuna göre;)

    YanıtlaSil