MUHLAMA

Beyaz undan (Buğday unundan) muhlama yemedi iseniz   işte size deneme fırsatı. Kolay ve lezzetli bir yemek. Malzemeler... Bir kişi için.
- Üç Çorba kaşığı Un.
- Üç çorba kaşığı Tere yağ
- Üç çorba kaşığı beyaz peynir. (Yada ne varsa :) )
-  Bir su bardağı Su :)
- Bir yumurta


Yapılışı.
Yağ hariç tüm malzemeyi bir kasede iyice karıştırın. Orta ateşte yağı eritin. Tereyağ iyice köpürüp rengi dönmeye başlayınca kasedeki malzemeleri ekleyin. Yağ sıçrayacaktır dikkatli olun. Pişirmeye başlayın. Yağ yukarı çıkınca pişmiş demektir. Afiyet olsun.

MUHLAMA

MUHLAMA (Mıhlama)

Öncelikle söyleyeyim ki muhlama Rize ve Trabzon taraflarında yapılan hali ile anlatıcam. İçinde Kaymak, Yumurta gibi malzemeler yok. Çocukluğumdan beri yediğim şekli ile anlatıcam. Bu sefer mısır unu olanı. Daha sonra buğday unu ile olanı da anlatırım. Neyse şimdi yöremizin en harika yemeklerden birini olan muhlamayı anlatayım.

Malzemeler Bir kişi için
- Üç (3) Çorba kaşığı Mısır unu,
- Üç Çorba Kaşığı Tere yağ, Tepeleme gibi olsun.
- Üç çorba kaşığı doğranmış Telli peynir. İmansız da denir :)  Yoksa iyi kaşar peynirde idare eder.
- Tuz.
- Bir su bardağı ılık su.

Yapılışı.

Öncelikle sahana tereyağı koyup orta ateşte eritin. Tereyağ eridikten sonra köpürecek. Köpürme bitince unu ekleyip biraz kavurun. Eğer mısır unu fırınlanmış ise çok kavurmanıza gerek yok. Bu arada Mısır unu kutu unlardan olmassa iyi olur. Kutu mısır unları pudra gibi oluyor ne kıvam nede lezzet olmuyor. Eğer yakınlarda mısır ekmeği yapan bir fırın varsa onlardan alın. Çok daha lezzetli olur. Neyse kavurma işi bitince yavaşça suyu ekleyin. Tuz ekleyip kavurmaya devam edin. Ne vakit yağ üste çıkar o zaman pişmiş demektir. Altını kapatıp. İnce inde doğradığınız peyniri atıp karıştırın. Peyniri pişmeye yakın da atıp tamamen karışmasınıda sağlayabilirsiniz.
Neyle iyi gider derseniz. Domates ve salatalıkla iyi gider. Yada benim gibi çayla yiyin harika olur.

Afiyetle....

MIB Men In Black

Men In Black 3
Geçtiğimiz Cuma Siyah giyen adamlar'a gittim. Beklenti oluşmasın diye gitmeye karar verdiğim filmlerin yorumlarını okumuyorum. Ama konu Will SMITH olunca hep bir beklentim oluyor. Neyse ben filmden bahsedeyim. İlk iki MIB tadı yok. ANCAK ben beğendim. Ödediğim ücrete değer. Belkide en duygusal işlenmiş MIB'dir. Eğer ki izlemeyi düşünüyorsanız kaçırmayın derim. :)) son birkaç yıldır izleyin dediğim ilk film....