Maydonoz Çorbası tarifi


Maydonoz Çorbası tarifi
Maydonoz yemeklerde salatalarda kullanlılan bir bitki. Bildiğim iki çeşit çorbası mevcut. Önce sütlüsünü tarif edeceğim. Lezzetli ve bolca C vitaminli bir çorba...
Gerekenler;
1- Bir demet Maydonoz,
2- İki  Üç sivri biber(Çarliston veya köy biberi veya dolmalık biber de olabilir)
3- Büyük boy soğan,
4- Yarım çay bardağı süt.
5- İki çorba kaşığı buğday unu.
6- Tereyağ, Tuz, karabiber, İsteğe bağlı nane...

Yapalım :)

İlk önce maydonoz ve biberlerinizi iyice yıkayın. Maydonozların saplarını kesip ayırın. İhtiyazımız olacak. Soğanınızı ince ince kıyın. 2 çorba kaşığı kadar tereyağını tavada eritin. Yağ erir erimez soğanlarınızı kavurmaya başlayın. Unutmayın tereyağ hızlı yanar, yakmadan orta ateşe alın. Soğanlar pembeleşince soğan boyutunda biberlerinizi doğrayıp tavaya ekleyin. Biberler pişmeye başlayınca ayırdığınız maydonoz saplarını iki üç milim uzunluğunda doğrayıp tavaya koyun. Bu aşamada çorbayı pişireceğiniz tencereyi ateşe koyup iki kaşık unu kavurun. Acemi iseniz maydonoz saplarını ekledikten ve biraz kavurduktan sonra tavayı ateşten alıp öyle geçin unu kavurma işine. Un hızlı şekilde yanar. Orta yada biraz daha kısık ateşte yavaşça kavurun. Yağ eklemeyin keza tavadaki malzeme zaten yağlı. Unun rengi hafif hafif dönerken Beş (5) bardak soğuk su ekleyin. Hızla çırpın ki topaklaşmasın. Eğer topaklaşırsa el mikseri ile biraz çırpın geçer. El mikseriniz yoksa çırpma teli ile hızla çırpın. Tenceredeki su ısınınca tavadaki malzemeyi ekleyin. Kaynamaya başlayınca en az beş dakika kaynasın. Sonra yarım bardak sütü yavaş yavaş ekleyin. Tuzunu ve karabiberi ekledikten sonra maydonoz yapraklarının yarısınıda ince ince doğrayıp tencereye koyun. En az 15 dakika daha kısık ateşte kaynatın. Son olarak kalan maydonozuda ekleyip tencerenin altını kapatın. Harika C vitamini deposu maydonoz çorbanız hazır.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder