Tarçın çayı tarifi

Tarçın çayı tarifi
Merhaba, şimdi evde güzel bir koku ve leziz bir içecek tarifi vericem. Aslında Tarçın nerdeyse ilaç denilebilecek bir baharat. Faydalarıda saymakla bitmiyor.  Evinizde yemek yaparken çıkan hoş olmayan koku varsa (Genelde kızartma) gidermek için yada yemek yaparken içmek için hoş bir yol.
 
Gerekenler...
 1- Bir küçük çubuk Tarçın.
2- İsteğe bağlı olarak 6 - 7 karanfil.
3- Varsa cam demlik.
Bir adet çubuk tarçın tam dolmamış demliğe konur ve ateşte kaynamaya bırakılır. Kaynayınca da kapak açılıp evin harika bir şekilde kokması sağlanır. İçmek içinde harika bir tad. Ancak size sahlep'i anımsatacak haberiniz olsun :)

Afiyetle...


3 yorum:

  1. Adsız3/15/2012

    tarçını koyduk ama karanfilleri de koysamıydık :))

    YanıtlaSil
  2. Adsız3/15/2012

    eheh isteğe bağlı istersen çay bitince koy ahahah

    YanıtlaSil
  3. :)) Tarçınla birlikte konulmalı tabiki.

    YanıtlaSil