Kruton Kalan ekmekleri değerlendirme.

Kruton genel olarak bayat ekmekten yapılır. Zeytin yağı ve sarımsak temelinde çeşitli baharatlarla hazırlanır. Yani baharat seçmek size kalıyor. Ben öyle çok sık yapmam. arada çorba için yada kıtır bir şeyler olsun diye yaparım.
Malzemeler;
Bayat Ekmek
Zeytin yağı  (Tere yağda iş görür)
1-2 diş sarımsak 
Tuz,
Kekik,
Dilediğiniz baharatlar..
       Sarımsağı tuz ile iyice ezin. Eğer havan da dövmeyecek seniz tuzu sonra eklersiniz. Ardından zeytin yağı ve baharatları ekleyip biraz karıştırın. Zeytin yağı tüm lezzetleri emsin. Karışımı dilim ekmeklere fırça ile bir güzel sürün.  Ardından ekmeklerinizi küp küp doğrayın. Dilediğiniz şekil olur ama eşit şekilde olsunlar yoksa kimi pişerken kimi yanar. Fırını 150 dereceye ayarlayın. Tepsinize pişirme kağıdı serip ekmekleri koyup bi güzel kurutun. İşte size kuruton  :)))
Nerelerde yenir bu kruton.
Salatalarda, çorbalarda, sahanda yumurtada aklına gelen başka yerlerde. Hatta kavanoza koyup buz dolabında saklayın. Arada cips niyetine yiyin.
Bir keresinde zeytin parçacıklı yapmayı düşünmüştüm ama kısmet olmadı. siz yapın. bizede söylersiniz. 
Bu arada unutmayın, baharatlarda sınır sizsiniz. 
Afiyetle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder