Fırında Güveç helva

Fırında Güveç helva

Fırında Güveç helva artık her balıkçıda karşımıza çıkıyor. Tutulan bir lezzet olduğundan evlerde de yapılıyor. Rahmetli peder evde yapardı. Az bir su ve biraz limon suyu ile helvayı ezer bol tereyağ ile güveci yağlar kuzineye kırması sobada hemen pişirirdi. Ben biraz daha ölçülü tarif edeyim de kafanız karışmasın. 

Gelelim malzemelere

* Kase başına 60/70 gr kadar helva.
* birazcık limon suyu
* Tereyağ
* Kase başına 2 çorba kaşığı süt

Tarifi
Helvanın kasenin üstünden en az 2 santim aşağıda olması lazım. Aksi halde taşıyor. Şimdi helvanızı genişçe bir kaseye alın. 2/3 kase yapacaksanız hepsini birden genişçe bir kaseye alın. Limon suyunu ve sütü ekleyin. Limon miktarı zevke kalmıştır. Limonsuz olursa helvanın şekeri yiyene ağır gelirmiş. (Ben çok az koyuyorum. ) Helva süt ve limonu iyice ezin. Süt koymayıp bolca limonla ezerseniz rakı mezesi olur unutmayın :) Neyse Güveci alın ve tereyağı ile iyice yağlayın. Ezilmiş helvayı hafif hafif bastırın. Gevşek olmasın. Güvecin kenarından aşağıda kalacak unutmayın. Bol limonlu sevenler bu aşamada üstüne Limon dilimleri koyabilir ben sorun etmem :))  175 derecede 5/7 dakikada ( artık fırına göre değiştiğini biliyorsunuz ) istediğiniz görüntüye ulaştı ise alın. Güveç sıcak olacak yanmayın. Hatta piştikten 3/5 dakika sonra bile sıcak olacak. Yanmayın....

Afiyetle

Fırında Çipura (Çupra)

Fırında Çipura  (Çupra)

Alın size kolay ve lezzetli bir yemek.  Hazırlık işini balığı aldığınız yerde yaptırıyoruz zaten. Size çok az iş kalıyor.  Sebzeli veya buğulama değil. Doğrudan balık :))
Malzemeler
* Kişi başı bir balık. (300 gr  olanlar bir porsiyon geçiyor)
* Tereyağ veya zeytin yağı
* Tuz, kara biber ve pul biber.


Başka malzeme koymuyorum sadece balık tadı alıcaz :)
Yapılışı
Balıkları alırken zaten temizliyorlar. Siz eve gelir gelmez boool tuzlu suya balıkları koyup 10 dakika kadar bekletin. Sonra güzelce yıkayın. Bu balığı temizlerken kalan kanı pisliği temizler. Üst ve alt yüzlerine keskin bir bıçakla derin olmayan çizik atık ki iyi pişsin. balığınız 400 gr veya üzeri ise iki çizik atabilirsiniz. Tepsinizi zeytin yağı ile yağlayın. Balıklarınızı dışını yağlayıp tuz ve karabiber ekin. İçine tereyağı ve tuz koyup önceden ısıttığınız 175 derecede ki fırına koyuyoruz. Süre fırından fırına değişir. benim fırında orta üzeri pişmesi  23/24 dakika sürüyor. Orta pişmiş 20 dakika kadar. Pişmiş ise hemen hemen yarım saat sürüyor. Siz zevkinize göre ayarlayacaksınız. Ama kurumuş bir çupra yemek istemezsiniz. En iyisi 20 dakikadan sonra takip etmek.
Bu arada fanlı yada turbo olmayan fırınlarda süre uzar. Isıyı arttırıp mesela 200 derece yapıp 25/30 dakika işiniz hallolur.
Madem fırını ısıttık bide Güveç helva yapılabilir.
Yanında ne yenir?
Bizim evde balık varsa önce bir kase çorba, Salata balık ve varsa helva sonunda Çay tabiki :)
Afiyetle

Detoks Çorba :))

Detoks Çorba

Önümüz kış. Güzel bir sebze çorbası yapıyoruz. Hemde detoks yapıyor :) Tam bir diyet çorba. 
Malzemelerimiz.
* Bir büyükboy Kabak. (İki orta bıoyda olur)
* Beş Altı kök ıspanak
* Küçük bir beyaz lahananın dörtte biri
* Kereviz sapı. (Çok baskın bir tat olduğundan ölçü size kalmış. 2 sap yeter bence)
* Yarım demet maydanoz.
* Yarım demet dereotu
* Biraz nane
* Tuz karabiber
* istenirse Brokoli


 Gelelim yapılışına
İlk önce tüm sebzeleri çoook güzel yıkayın. Bir tencereye soğuk suyu koyuyoruz. İnce ince doğradığımız kereviz saplarını ve lahanaları tencereye koyuyoruz. Bu ikisininde kokusu çok güçlü. Tüm yemeğin tadını ve kokusunu ele geçirmeye çalışır. Diğer sebzeleri de ince ince kıyıp tencereye koyuyoruz. Taşma ihtimali çok yüksek bir yemek dikkat edin. Ağzı açık ve ara ara karıştırarak pişiriyoruz. Kaynamaya başladığında altını biraz kısıp tuz ve karabiber ekliyoruz. Dilerseniz acı biber de ekleyebilirsiniz. Altını biraz kısıp hafif hafif kaynar halde 10/15 dakika daha kaynatıyoruz. Ben blenderden geçiriyorum. Bizde böyle seviliyor. 
Bu halde içemem derseniz; İçine biraz Zeytinyağı veya az miktarda Süt ekleyebilirsiniz. 



Bu arada Detoks, Vücudumuzda gerekli olmayıp bide zarar veren yabancı ve toksin maddeleri vücuttan atma işi imiş. Vücut zaten atıyormuş. Süreci hızlandırma bizimkisi :)

Peynirli Yumurta Tarifi

Peynirli Yumurta 

Evde pişirdiğimiz iki çeşit peynirli yumurta  var. Benim favorim Beyaz peynir, kaşar ile yapılanı.
Tarifi kısaca şöyle.
1 kişi için 2 yumurta olacak şekilde düzenleriniz.

- 1 Çorba kaşığı dolusu Yağlı yumuşak beyaz peynir
- 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
- İki yumurta
- Pul biber, kara biber ve tuz
- bir tatlı kaşığı tereyağ

Yapılışı
Tereyağı ve beyaz peyniri sahana koyup altını açın. İki yumurtayı cam bir kaseye kırın. (Yumurtanızı doğrudan sahana kırmaktansa cam kaseye kırarsanız içine düşen kabukları görürsünüz. ve kabuk almanın en kolay yolu da daha büyük kabuk kullanmaktır :)) )  Yumurtanızın içine rende kaşar peyniri koyup çatal ile biraz çırpın. beyaz peynirin tuzu az ise biraz tuz ekleyebilirsiniz. Sahanı gözden kaçırmayın. Peyniriniz ve yağınız eridiğinde çırpılmış yumurtayı döküp yavaş yavaş karıştırın. Yeterince piştiğinde üzerine kırmızı biber döküp servis edebilirsiniz.


Diğer yöntem ise eşimin tercihi.
Tepeleme 3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarı çok az yağ ile sahana yayın. Erimeye başladığında yumurtaları üzerine kırın ve kapağı kapatın. Kısa süre sonra yumurtanız hazır.



İrmik helvası

İrmik helvası
Taaa Osmanlıdan beri yapılan bir tatlı. Yani Türk değilse de artık iyice Türk.   Kimi kupkuru hatta kum gibi sever. Kimi de benim gibi yaş ve kavruk sever.Tarifi de ikisi için yazmaya çalışıcam.

Malzemeler.
1- Bir su bardağı İrmik
2- İki su bardağı süt. (Süt veya su, yada karışık)
3- Bir paket Vanilya (Şart değil)
4- İki çorba kaşığı Tahin. (Kum gibi seviyorsanız YOK)
5- Bir bardak şeker. (Tatlı seviyorsanız biraz arttırın)
6- 2-3 çorba kaşığı,  Fındık veya Çam fıstığı veya Ceviz. Hangisi varsa yada seviyorsanız onu kullanın.
7- Biraz Tarçın
Gelelim tarife.
İlk önce Şekerin yarısını sütü ve vanilyayı ocakta ısıtıp şekeri eritiyoruz. Biraz ısınınca kenarda beklemeye alabiliriz. Şimdi geniş bir tencereye yağı koyuyoruz. (orta ateş) Köpükler çıkınca cevizi koyuyoruz. Çiğ ceviz koymak istemezsiniz. Biraz kavurduktan sonra irmiği ekliyoruz. Sürekli karıştırarak kavuruyoruz. Kavruk sevenler rengi kahverengine yakın az kavruk sevenler altın rengini biraz geçince sütü ekleyecek. Sütü azar azar ekleyin. Bir anda eklerseniz çıkan buhardan yanarsınız. Sütü ekledikten hemen sonra Tahin'i ekliyoruz. Tahin şart değil hatırlatayım. Sütü çekip küçük delikler oluşur üstünde. Ocağın altını kapatıp kalan şekeri ekliyoruz. ANCAK kum gibi seviyorsanız şekeri süte ekleyin. Şekeri ekleyip karıştırıyoruz. Dinlenmeye bırakıyoruz. 15-20 dakika sonra servise hazır olur. Tabi bu arada şekilli küçük kek kalıplarına koyup görüntüsünü güzelleştirebilirsiniz.
Afiyetle....

Pirinç Pilavı Tarifi

Pirinç pilavı



Bu sefer bir ustadan aldığım tarifi yazayım. Epey önce yazıcam demişim ama yazmamışım. Şimdi yazayım da sözümü tutmuş olayım.:) Kolay ama diğerinden uzun süren bir tarif.
Malzemeler.
(4 kişi için yaklaşık olarak.)
1- Bir su bardağı pirinç.
2- Şehriyeli yapacaksanız bir tepeleme çorba kaşığı Şehriye
3- 2 çorba kaşığı tere yağ. (Yoksa iki kaşık sıvı yağ)
4- 1 + çeyrek soğuk su,
5- 7-8 damla limon suyu
6- Tuz, Kara biber,

 İlk önce pirinçlerimizi 3-4 kez yıkıyoruz. Sonra el yakmayacak kadar sıcak ve bir çay kaşığı tuz koyduğumuz suda 20 dakika bekleticez. (Biz ailecek Baldo (Gönen Baldo) pirinç seviyoruz. Bu süreler ve ölçüler daha çok baldo pirince uygun. ) 20 dakikanın ardından birkaç kez daha yıkıyoruz. Su berrak akıncaya kadar yani. Şimdi mümkünse geniş bir tencereye yağı koyup biraz ısıtalım. Tere yağ yanmaya çok niyetlidir orta ateşte olmasına dikkat edin. Şimdi Şehriyeyi ekleyebilirsiniz. Şehriyeler renk alıncaya kadar bir iki kez karıştırın. Şehriye eklemeyecekseniz  yağ köpürünce pirinçleri koyuyoruz. Kavurmaya başlıyoruz. Pirinçler bir birine yapışmaya başlayacak. Başladığı zaman bir dakika kadar karıştırıp tuz ve karabiber ekliyoruz. Suya 8 damla limon suyu damlatıp tencereye döküyoruz. Şöyle bir çevirip tuzuna bakın. Tuzu iyi ise orta ateşte kaynamaya bırakın. Gerekmedikçe  karıştırmayın. Karıştıkça  nişastası çıkar lapalaşır. Suyunu çekip küçük delikler oluşacak. O deliklerde baloncukları gördüğünüzde ateşi kapatın. Kağıt peçete ile üstünü örtüp kapağı kapatın. Yaklaşık 25-30 dakika sonra pilavınız hazır.
Limon Suyu neden gerekiyor. Limon suyu çoğunlukla beyazlatmak amacı ile kullanılır. Pirinçler tere yağın rengi yüzünden kahverengi olurlar. Eskiden pilavın altı kapatıldığında üzerine 5-6 tabe ince dilim limon konulduğunu hatırlıyorum. Görsel olarak da iyi duruyor...

Afiyetle...

Kruton Kalan ekmekleri değerlendirme.

Kruton genel olarak bayat ekmekten yapılır. Zeytin yağı ve sarımsak temelinde çeşitli baharatlarla hazırlanır. Yani baharat seçmek size kalıyor. Ben öyle çok sık yapmam. arada çorba için yada kıtır bir şeyler olsun diye yaparım.
Malzemeler;
Bayat Ekmek
Zeytin yağı  (Tere yağda iş görür)
1-2 diş sarımsak 
Tuz,
Kekik,
Dilediğiniz baharatlar..
       Sarımsağı tuz ile iyice ezin. Eğer havan da dövmeyecek seniz tuzu sonra eklersiniz. Ardından zeytin yağı ve baharatları ekleyip biraz karıştırın. Zeytin yağı tüm lezzetleri emsin. Karışımı dilim ekmeklere fırça ile bir güzel sürün.  Ardından ekmeklerinizi küp küp doğrayın. Dilediğiniz şekil olur ama eşit şekilde olsunlar yoksa kimi pişerken kimi yanar. Fırını 150 dereceye ayarlayın. Tepsinize pişirme kağıdı serip ekmekleri koyup bi güzel kurutun. İşte size kuruton  :)))
Nerelerde yenir bu kruton.
Salatalarda, çorbalarda, sahanda yumurtada aklına gelen başka yerlerde. Hatta kavanoza koyup buz dolabında saklayın. Arada cips niyetine yiyin.
Bir keresinde zeytin parçacıklı yapmayı düşünmüştüm ama kısmet olmadı. siz yapın. bizede söylersiniz. 
Bu arada unutmayın, baharatlarda sınır sizsiniz. 
Afiyetle...

Tost

Tost

Aramızda evde tost yemeyen yoktur. Hemen hemen herkes (Ergenlikten itibaren diyelim) yapmıştır. Yapıyordur. Yapacaktır  :)))

Temel olarak iki ekmek (Lavaş da dahil) arasına peynir sucuk konulup tost makinesinde ısıtıp (Pişirme denmez zaten malzemeler ya pişmiş yada çiğ yenebilir...) malzemeleri özdeşleştirdiğimiz lezzetli Hızlı yemek. Bize Fransızlardan mı gelmiş ben bilmem. Ama Türkiye'nin her yerinde bulmak mümkün. Özellikle otobüs terminallerinde çok yerdim. 

       Birde Bandırmada Cumhuriyet meydanının hemen bitişinde Tostçu Mehmet amcamız da. Dünyanın en iyi tostu mudur değil midir bilemem. Ama benim gençliğimin en iyi TOSTÇUSU odur. Ne zaman Bandırmaya gitsem gemiden inip ona uğrar iki sucuklu  yerdim. Yüzüme baktığında " Vay İstanbullu hoş geldin... " derdi. Benim dünyamın en iyi Tostçusu ve tostu idi......
       Bandırma tostunun özelliklerini sayayım. İlk olarak ekmeği Tost ekmeği diye satılan ekmeklerden biraz daha büyüktür. Ekmeğin dışına incecik bir katman halinde biber salçası ve yağ sürülür. Kaşarlı, sucuklu veya karışıktır. Salçasız istiyorsanız söylemeniz gerekir. Asla iki tane yetmez :))

Dönelim Tost'a.  Tost için temel malzemeler ekmek ve eriyen bir peynir. Geri kalan içerik tamamen size kalmış. Size kalmış derken kaşar yerine beyaz peynir, sucuk yerine salam, liste böyle uzar... 
Gevrek bir tost için dışına tereyağ sürebilirsiniz. Salçayı veya ketçap'ı dışına değilde içine sürebilirsiniz. Tost makineniz yoksa tavada yapabilirsiniz. Hatta fırında yapan bile varmış...

* Sucuklu veya işlenmiş etli tost yapacaksam ekmeği açıp sucukları koyup önce onları pişiririm. Ardından kaşarı koyup ekmeği kapatıp tekrar pişiririm. 

* Kepek ekmeğine beyaz peynirli, domatesli zeytin ezmeli tostu beğeniyorum.  

* Lavaş'tan  Tost yapacaksanız tavsiyem hızlı eriyen peynir ve az pişmiş yemenin sorun olmayacağı malzemeler koymanız. Tost makinesinin kapağını kapatmadan yada arasına yanmaz bir parça koyup ekmeğinizi ezip malzemelerinizi taşırmadan pişirmeniz.

* Nutellalı yapacaksanız çok sürmemeye özen gösterin. Yada çok bastırmamaya. Aradan akıp her yere bulaşır.

Toparlayacak olursak Ekmeğin içine eriyen peynir ve isteğimiz diğer malzemeleri koyup, ısıtıp yiyoruz....
























Sandviç

Sandviç  (Sandoviç Hatta Sandovinç bile :))


Tarif vermek yerine ben yaparken nelere dikkat ettiğimi kurallarımı anlatayım. Böylelikle Sizde yaparken elinizdeki malzemeleri daha güzel değerlendirirsiniz. Elinizdeki malzemeleri bir araya getirirseniz aklınızda olmayan birleştirmeleri de yapabilirsiniz.
Domates, Salatalık, Beyaz peynir, Zeytin ve Yeşil biber veya kıvırcık sanırım en standart olanı :) Ama biraz değişiklik yapıp güzelleştirmek mümkün.



İlk olarak ekmeğiniz taze olduğunu var sayıyorum. Ekmeği ikiye bölüp yada arasını açıp gerekiyorsa içini alın. Çok ekmek az malzeme kadar az ekmek de lezzeti eksik bırakır bilginiz olsun. Sandviç içine konulacak malzemeler kuru yoğunlukta ise dengeyi sağlamak için Mayonez krem peynir gibi bir malzeme ekleyip yutmayı kolaylaştırmak lazım. Yadaaaa  mayonez istemeyen eşim için yaptığım gibi Beyaz peyniri az süt ile ezip ekmeğe sürebilirsiniz. Unutmayın kime yapıyorsanız onun zevkine uygun olmalı. Tatlı tuzlu ve ekşi dengesini korumak şart. 
İlk yaptığım sandviçlerde ekmeğin içine Mayonez sürüp ince beyaz peynir dilimleri üstüne de domatesleri dizerdim. Ekmeğin diğer yüzüne de az mayonez ve bu sefer ince kesilmiş sucuk dilimleri koyup üstüne eski kaşar dilimleri de eklerdim. Az ketçap ve biraz maydanoz ve işte size mükemmel bir sandviç. 
Akşamdan kalan pişmiş etler, Kalan peynirler veya vakti geçmesin diye domates, salatalıklar en temel malzemeleriniz :) 
Etli sandviçlerde sorun kuru olamasıdır. Mayonez bu durumda yardımcınız. Ama peynir ezmesi veya krem peynir yada Yoğurt da işinizi görür. Etlerde Domates en sık kullandığım sebze. Vaktim varsa biraz soğan karamelize edip eklerim. Salatalık turşusu veya acı biber turşusu da ekledim mi tamamdır. 
Oğlum için yaptığım bir sandviç de (Kendisi neredeyse et arası et yiyecek ) Bolca beyaz peyniri süt ile ezip ekmeğe kalın bir tabaka halinde sürüyorum. Çekirdeksiz üzümleri ikiye bölüp peynirin üzerine diziyorum. Tatlı elmayı ince ince dilimleyip araya katıyorum. Biraz doku katması için tercihen badem  yoksa fındık kırıp ekliyorum. Tatlı elma şart değil ama ben ekşi elma sevmem :))

Ton balıklı sandviç uyguladığım bir yöntemim var :) İlk önce balığın yağını tamamen süzdürüp az mayonez ile eziyorum. Ton balığı pek olduğundan ekmekle yemesi zor olur. Kıvamına dikkat edin ki yutulabilsin. Mayonez ve balık ezmesini ekmeğe sürdükten sonra tatlı mısır konservesi, kıvırcık veya marulu ince ince kıyıp ekleyin. Kornişon turşusunu uzunlamasına (Jülyen deniliyor) doğrayıp ekleyin. Sandviçiniz hazır...

Sıcak sandviçler. Konu bence Tost o yüzden onu ayrı olarak yazacağım.  Önümüzdeki günlerde konumuz tost olsun.....

Afiyetle...












Deadpool (Ölüm Bahsi havuzu:) )


DeadPool  Uzun zamandır beklediğim bir film. Adam aslen deli. Yani gerçekten zırdeli. Şizofren, yaşama saygısız, ölemeyen bir pislik. Asla susmayan ve sürekli dalga geçen bir çenesi ve bunu sürekli besleyen 3. beyin lob'u olan bir tip. 3. lobu yok ben uydurdum. Anti kahraman fikrinin vücut bulmuş hali. Diğer tüm çizgi roman karakterlerinden bir farkı da sürekli seyirci veya okuyucu ile temas halinde olması. Okurken yada izlerken bir anda sizle konuşmaya başlıyor. Filmde hepsi var. Hiçbir eksiği olmayan bir çizgi romandan sinemaya uyarlama. Duyduğuma göre Ryan REYNOLDS (Deadpool)bu karakteri oynamak için neredeyse yalvarmış. Ve iyiki deöyle yapmış. karakterin canlı hali kendisiymiş gibi. Çok beğendim. Komedi ve çizgi roman uyarlaması olarak notum 10 üzerinde 8,5

Konuyu biraz anlatmak gerekirse; Bizim eleman eski bir özel harekatçı. paralı asker ve paralı zorba. Silah ve yakın dövüş konusunda uzman. Kanser olunca bir gizli örgütün kurtulma vaadi ile deneysel tedaviye girer. Bu tedavide Hücreleri inanılmaz bir hızla yenilenir ve bu sayede ölümsüz olur. devamı sinemada....
Sinema salonunun çoğu gençlerdi. Sürekli herkese küfür eden dalga geçen ve hiçbir şeyi (Sevgilisi hariç diyelim) takmayan bu herife bayılıyorlar tabi. Sürekli güldüler. Gerçekten eğlendikleri görmek güzel. Uyarımızı yapalım Küfür ve çok az da olsa cinsellik içerir.
Bu arada ismini Bardaki Ölüm bahsi tablosu (Pool) dan kendine yakıştıran kahramanımsı şeydir kendileri :) Sevenleri çok olduğundan yavaş yavaş yumuşayacak ve daha YUMUŞAK bir hal alacaktır. Bakınız Wolverine. Eskiden, ki benim sevdiğim 90'lı yıllardan bahsediyorum, wolverine abimiz oldukça sert mizaçlı hayvansı iç güdüleri olan - koku alma duyusu çok güçlüydü - acıma ve merhamet duygusu olmayan bir karakterdi. Oysa günümüzde Hugh abimiz ile özdeşleşti ve yumuşadı :). Ne diyelim....

Kestane Kebap Nasıl pişirişir

Kestane kebap.
Eskiden evlerde soba olduğundan kestane pişirmek çok kolay oluyordu. artık evlerimiz Kombili olunca ne yazık ki soba üstünde ekmek kızartmak, kestane pişirmek yada meyve kurutmak mümkün değil. Evde kestane pişirebilmek için artık ya fırın yada tava kullanmak zorundayız. Gerçi pazarda kestane veya kabuklu fındık kavurmak için sac tava satıldığını gördüm. ama kullanan birinden boya koktuğunu duydum. ilk birkaç kullanımda kokması normal olabilir ama alıp denemedim. Evdeki imkanlarla pişirmeye devam :)

İyi kestane pişirebilmek için iyi kestaneye ihtiyaç var tabiki. Pazarda çok farklı fiyatlar var. 7 ila 20 Tl. arasında değişiyor. Kestanede benim anladığım kadarıyla işin püf noktası kestanenin biraz kuru olması. yani aldığınız taze kestaneyi hemen pişirmeyin. bir kaç gün mümkünse bez torbada kalorfer peteğinin yanında bekletin. o zaman daha güzel pişiyor ve kabukları kolay ayrılıyor. İki çeşit pişirme yöntemi denedim. Fırın ve tava. Pişirmeden önce ilk yapacağımız kestaneleri çizmek. Bunu yaparken parmaklarınızı kesmemeye azami dikkat şart. Kestanelerin sadece kabuğunu çizmeye çalışıyoruz. kestaneleri kesmemeye dikkat ederseniz iyi olur.
   Fırın kolay oluyor. 200 derecede ısınmış fırına ıslattığınız kestaneleri koyup bekliyorsunuz. Ancak kestanelerin altına pişirme kağıdı koyun simsiyah yapıyor. Islatılmış dedim çünkü fırında tüm nemi kaybolup kuruyor. Islatmakta fayda var. Süre olarak da 8-10 dakika diyeceğim ama asıl konu fırınınızın durumu ve sevdiğiniz pişkinlik miktarı. Benim fırın çok hızlı pişiriyor desem yeridir. Kontrol etmeyi sakın ihmal etmeyin...
  Tava ile pişirecekseniz kestaneleri ıslatmayın. Kuru kuru pişirin. Kullanmadığınız eski bir tavayı (her eve mutlaka bulunurmuş gibi  :)))  bu işe ayırın. Tavanızı orta ateşe koyup ısınmasını bekleyin. Isındığında ise çizdiğiniz kısımları alta gelecek şekilde tavaya dizin. İstediğiniz kadar pişince çevirin. Maşa kullanmaz iseniz parmaklarınız yanar benden söylemesi.

Afiyetle yiyin :))