Menemen tarifi

Menemen tarifi
Menemen mi melemen mi? Türk dil kurumuna göre MENEMEN. Bir çok da tarifi var. Sütlüsü, kıymalısı, yumurtasızı var. Çok pişireni hiç pişirmeyeni var. Yemek için bir yere gittiğinizde süpriz oluyor o yüzden. Benim yaptığım tarifde Emine ablanın tarifi. Bayılırım  onun yaptığı menemen'e.
Malzemeler.. Bir kişi için
1- İri bir domates,
2- Üç tane sivri biber,
3- Bir çorba kaşığı kaşar rendesi,
4- Tuz , karabiber, pul biber
5- Bir yumurta,
6- Üç çorba kaşığı sıvıyağ.
7- Bir çay kaşığı toz şeker
8- Üç çorba kaşığı sıcak su
 Tarifi,
Sahana yağı, domatesi, biberi ince ince doğrayıp koyun. Şekeri ve suyu da ekleyip ateşe koyun. Karıştırıp orta ateşte biraz pişince (Ama diri kalacak) yumurtayı kırıp beyazını biraz karıştırın. Üzerine kaşar rendesi pul biber serpip pişmeye bırakın. İşte size harika bir Menemen.



Bizim evin tarifi
Malzemeler.. Bir kişi için
1- İri bir domates,
2- Üç dört tane sivri biber (Acısı makbuldür),
3- Küçük baş soğan,
4- İki çorba kaşığı tereyağ
5- İki yumurta,
6- Tuz , karabiber, pul biber
7- Az tuzlu yumuşak beyaz peynir.

 Tarifi,
Soğanı ve biberleri  ince ince kıyın. Sahanda yağı eritin. Soğan ve biberleri birkaç dakika pişirin. Domatesin kabuğunu soyup küp küp doğrayın. Sahana ekleyin Domates suyunu salınca pul biber ve tuzu ekleyip bir karıştırın. Yumurtayı kırıp beyazını karıştırın. Tam pişti demeden sarısını da bir karıştırıp üstünü kapatın. Bir iki dakika sonra tamam.  Menemen servise hazır. Servis esnasında ben sarısını delip hafif hafif yayılmasını seviyorum. Size keyfinize göre yersiniz. Bence en güzel kızarmış ekmekle güzel gidiyor. Çay, menemen ve kızarmış ekmek..



Afiyetle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder