Sucuklu Yumurta Tarifi

Sucuklu Yumurta Tarifi
Sucuklu yumurta tarifleri arasında suda pişeni yağla pişeni kendi yağında pişeni var. Benim yöntemim çok az yağ ekleyip kendi yağında pişeni.
Malzemeler
1- Yeterince sucuk. Kişi başı en az 7-8 dilim.
2- Kişi başı 1-2 yumurta
3- Pul Biber, tuz,
4- Yumurta sayısına göre Tereyağ

Yapılışı : Öncelikle sucuğun zarını soyun. Sucuğun zarı en kolay sıcak su ile yıkanınca yada kısa süre buhara tutunca soyulur. Elinizi yakmayın. Sucuğunuzu ince doğramayın. Üç dört milim arası olsun. Yoksa kuruyor. Şimdi tavaya çok az yağ koyun. Yumurta sayısı arttıkça yağıda arttırırsınız. İki yumurta için bir çaykaşığı tereyağ yeter. Kısık ateşte olsun. Sucukları dizin ve biraz bekleyin yağını salmaya başlıyacak. (Sucuğu Az pişmiş seviyorsanız yağ eklersiniz.) Biraz pişince diğer tarafınıda çevirip biraz daha pişirin. Yumurtyaı önce cam bir kaba kırmak yumurta kabuğu düşmesini engeller. Yumurtayı dağılmamış istiyorsanız üstünü kapatıp pişirin. Yok dağılsın beyazı ile sarısı karışsın diyorsanız üç beş hamle ile karıştırıp orta ateşte pişirin. Her iki durumda da yumurtaları ekleyince tuzlarsınız. Bide pul biber ekin harika olur.
Sabah kahvaltısına en harika yemek :)))
Afiyetle... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder