Yumurtalı Ekmek Tarifi

Yumurtalı ekmek nasıl yapılır

Annemin sabahları kalan bayat ekmeklerle yaptığı harika bir yemekti. Bayıla bayıla yerdim. Çok uzatmadan tarifini vereyim yumurtalı ekmek kızartmasının.
Malzemeler.
1- Bayat ekmek.
2- Yumurta (Ekmek miktarına göre değişir. Kişi başı bir yumurta gibi düşünün)
3- Tuz, karabiber,
4- Yumurta başına bir çorba kaşığı Su yada süt,
5- Kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı;
Yumurtaları genişçe bir kabda kırıp içinde kabuk olmadığına emin olun. Kırdığınız yumurtalara su yada sütü ekleyin. Eklemez iseniz yumurta ekmeğin içine işlemez. Su yada süt size kalmış. Ancak bir yumurta için en az bir en çok iki yemek kaşığı olsun. Tuz ve isteğe bağlı olarak diğer baharatları ekleyebilirsiniz. Kimyon, karabiber, pulbiber, kekik ve nane isterseniz ekleyin. Ben tuz ve karabiber ekliyorum. Ekleme işleri bitince iyice çırpın. Tamamen çırpıldığında tavayı ısıtın. Bu arada ekmeklerinizi İKİ santim gibi ince olmayaca şekilde kesin. Tava iyice ısınınca içine yağ koyup ısınmasını bekleyin. Isınınca ekmeklerin iki yüzüde iyice ıslanınca doğru tavaya. Hızlı pişer yakmayın. Pişenleri sıcakken servis edin.
Unutmadan ramazan ayında kalan pideleri suyu az katarak yapmayın. Zaten içine pek çekmiyor bide ince olduğundan kupkuru olmasın.

Yumurtalı eklmek neyle iyi gider. Neyle servis edilir derseniz bizde ençok  Beyaz peynirle yenir. Hele yaz başı ise domates beyaz peynir ve salatalıkla harika olur.

Afiyetle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder