Bulgur pilavı

Bulgur pilavı
Bulgur oldukça sağlıklı bir besindir. Pirinçden daha düşük kaloriye sahipmiş. Daha uzun süre tokluk hissi veriyormuş Hamileler yer ise çocuğun beyin gelişimine destek oluyormuş. Ben tadını seviyorum okadar. Yapımı pirinç pilavından kolay. Malzemelerimiz.
1 Büyük boy soğan
2 Adet sivri biber
2 Çorba Kaşığı tereyağ
1,5 Su bardağı Pilavlık bulgur
3 Su bardağı su
1 Şeker kaşığı biber salçası (Çorba kaşığıda olur size kalmış)
Tuz, karabiber, kekik, nane, Pul biber
Yapılışı: Geniş bir tencerede tereyağınızı eritin köpürmeye başladığında tuz ve soğanları ekleyin. Soğanlar bir iki dakika kavrulunca salçanızı ekleyin. İyice yıkadığınız bulgurlarımızı ekleyip üç beş dakika daha kavurun. Suyu ekleyin. Karabiber, kekik, pul biber  ve naneyi ekleyin. Suyunun bitmesine yakın yani tam bitmeden ateşi kapatın. En az 15 dakika bekletin ki demlensin. Hafif nemli bir pilavınız olacak. Nemli olmasın daha kuru olsun derseniz suyunu tamamen çekince altını kapatırsınız.
Nelerle servis ediliyor. Genelde sade olarak servis ediliyor. Siz ızgara tavuk göğsü yada haşlanmış tavuk göğsü ile servis edebilirsiniz. Tabağınızı Domates dilimleri ve maydonoz ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder