Krep Yapalım...

Krep

Krep sıklıkla yaparım ama adına ÇIRAHTA derim. 3 yaşındaki oğluma krep yapalım mı dediğimde " yani çilahta mı? " diyor :) Aslına bakarsanız kreple Çırahta arasında yumurta farkı var. Yenmesi arasında fark yok tabi. Nelerle yeniyor? Peynirle, Reçelle, krem çikolatalarla, pudra vs. Yani pekçok şekilde yeniyor. Hatta kreple yapılan birçok yemek de var.
Neyse biz klasik tarifini verelim.
1 bardak süt
1 bardak Un
1 Adet yumurta
Tuz (1 çay kaşığından az fazla)
1 Çorba kaşığı sıvı yağ

Sütü ve yumurtayı tuzla ve yağla çırpın. Unu yavaş yavaş ekleyin (Elekten geçerse iyi olur). Topaklanmamasına özen gösterin. Teflon tavanızı iyice ısıtın ama yağlamayın. Kepçenizi doldurun ve tavanıza ortasından başlayarak yavaş yavaş etrafında gezdirerek dökün. Birkaç denemeden sonra kendiniz daha rahat hissedeceksiniz. Sonrada rahat rahat yaparsınız. Pişirdiğiniz krep içerisine dilediğiniz malzemeyi sürün ve dürüm yapın. Soğumadan servis etmek lazım unutmayın. Afiyet olsun..

2 yorum: