Hamsi Buğulama

Hamsi Buğulama

Hamsi buğulama hamsinin en güzel 10 yemeğinden biridir :)))
Aslında hamsi balılar arasında ençok yemeği olan balıktır desem yeridir.
Hamsi kuşundan hamsi bohçasına, hamsi pilavından hamsi dolmasına envayi çeşit yemeği yapılır. Lakin çok kolay bayatlayan bir balıktır. o yüzden balığı aldıktan sonra fazla oyalanmadan eve gidip yemeğinizi hazırlayın. Daha sonra yapacak iseniz ayıklayıp bol tuzlu suda dolapta bekletebilirsiniz. 
Gelelim 4 kişilik hamsi buğulamaya.
Malzemeler.
1 kilo hamsi. (Karadeniz hamsisi olursa daha lezzetli olur)
2 Ortaboy soğan
2 iri patates
1 adet limon
6-7 adet sivri biber
2 adet domates
8-9 sap maydonoz
Tuz karabiber kekik ve pul biber


Yapılışı, hamsilerinizi kılçıkları dahil ayıklayıp temizledikten sonra tuzlu suda beklemeye alın. Patateslerinizi ayıklayıp 6-7 mm kalınlığında yuvarlak halkalar kesip iki üç kere yıkayın. (Patatesleri tavada 1 dakika kadar kızartırsanız daha lezzetli olur) Tepsinize patatesleri dizerek başlayın. Hamsileri suydan çıkarıp süzün. İki hamsiyi üst üste getirip patateslerin üstüne dizin. Tuz, karabiber, kekik ve pul biberi balıkların üzerine serpin. Hamsilerin üzerine halka halka kestiğiniz soğan sonrada domatesleri koyun. Maydonozları ve ortadan ikiye kestiğiniz biberleri koyun en üste de ince dilimler halinde kestiğiniz liomnları dizin. Önceden 175 derece ısıtılmış fırında  20/25 dakikada (Dikkat önceki fırınım 45 dakikada pişiriyordu. Pişerken sürekli konrol edin) hazırdır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder