Salata ve Sosları


Salatalar sossuz yenmez :)) o yüzden iyi okuyun :)
Salatalara konan yağ ve limon en bilindik sos olsada benim için en mükemmel ikilidir. Genel kabul gören oran 1 ölçü Limon 3 ölçü yağdır. Kasede yağ limon ve tuzu karıştırıp salataya dökün oldu bitti. Salatanızı yaparken dikkat etmeniz gereken bazı husular var. Öncelikle yeşil salatalarınızı iyice yıkadıktan sonra sirkeli suda en az 15 dakika bekletip sonra tekrar yıkayın. Unutmayın iyi yıkanmamış bir yeşillik birçok hastalığa sebep olabilir. Yıkanmış salatalıklarınızı kuruduktan sonra salata yapmalısınız. Sulu halde bırakmayın. Tabi kurutma makinesi de kullanmayın :) aldığınız tüm yeşillikleri birkerede yıkayıp dolapta saklamak isterseniz tamamen kuruduğundan emin olun. Sonrada hava almayacak şekilde saklamalısınız yoksa tadı kaçar. Yeşillklerinizi elinizle az iri olacak şekilde kopartın. servisten kısa süre önce sosunuzu dökün ve çok fazla karıştırmayın.
Sos hazırlarken de sınırlarınız az. Örneğin yukardaki sosa bir çorba kaşığı Yoğurt koyar iseniz Göbek (atom ) salatada  harika olur. Kırmızı lahanayı ince  ince kıyın yağ limon ve tuz ekleyin iyice karıtırdıktan sonra üzerine Ton balığı koyun mükemmel bir salatanız olur.  Salatanıza haşhaş tohumuda ekleyebilirsiniz leziz oluyor. Domateslerinizin kabuklarını soyarsanız iyi olur.
2 Domates
Bir avuç kadar Karnıbahar
1 çay tabağı beyaz peynir (150 gram de olur)
5-6 taze soğan
2 İri salatalık
12-15 adet zeytin
1 küçük havuç
Tuz, Limon ve zeytin Yağ

Domateslerinizin kabuğunu soyun ve diğer malzemelerle berabaer doğrayın. karnı baharlarınızı küçük küçük doğrayın.Soslayın ve afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder