Makarna Hamuru

Makarna hamuru

Makarna İtalyadan dünyaya yayılmış olan ve hemen hemen her ülkede yenen bir hamur işi. Makarnanın satılmadığı bir bakkal yada market bulamassınız. Aslında evde yapımıda oldukça kolaydır. Evde yapmak istediğinizde çok kısa sürede yapabilisiniz. Kişi başına bir yumurta hamuru açarken size yardımcı olacaktır. En bilindik tarifi de budur zaten kişi başı bir yumurta ve aldığı kadar un ve tuz.
4 kişi için örnek bir tarif şöyle.
4 Yumurta
3 + 1/2 bardak un
1 çay kaşığı tuz.

Unu eleyip tezgahınıza dökün tuzu ekleyip karıştırın. Unun ortasını açın ve yumurtalarınızı koyun.. Yumurta kabuğu düşmemesi için yumurtalarınızı önce cam bir kaseye kırmanız daha iyi olur. Yoğurduğunuz hamur elinize yapışmıyorsa un eklemeyin yapışıyorsa unu ilave edin. Üzerine un serpip beklemeye alın. Dinlensin biraz. En az 45-50 dakika dinlensin. Tezgahınızda hamurunuzu dörde bölüp tezgahınızda yufka açar gibi açın. Sonra da istediğiniz şekilde kesin. Üzerine un serpip genişçe bir kaba alın. Pişirmeye gelince tencerenize su koyun ve kaynatın. Kaynayan suya bolca tuz ekleyin. Makarnanızı dökün 4-5 dakikada pişecektir. Süzegece döküp soğuk sudan geçirin. Tencerenize tereyağ koyup eritin makarnalarınızı tencereye boşaltın. Birkaç dakika çevirip servis edebilirsiniz.
Hazır makarnaları pişirirken suya yağ koyanlar ve koymayanlar var. Buna siz karar vereceksiniz. Gelelim Makarna ile neler yapabileceğinize. Tavada sotelediğiniz birçok şeye kaynadıktan hemen sora tencereden alıp tavaya koyun oldu biitti. Sote derken illa etten bahsetmiyorum. Sebzeler ve balık da makarna ile harika olur. Bu gecelik bu kadar. Makarna ile yapılan bir çok tarif var aklımda ama sonraya kalsın artık.

2 yorum:

  1. Adsız3/08/2012

    Ben en az 4 saat dolapta beklemeli diye okumuştum?

    Ertug

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet birçok yerde dört saat diye yazıyorda. Hatta bir kanalda 12 saat en iyi diye söyledi, ancak ben dört saat bekletince tad olarak bir fark göremedim. Vaktiniz varsa bekletin mahsuru yok...

      Sil