Malzemeler
1Kilo Köfte Kıyması (DÖŞ etinden)
1 Büyük boy soğan1 Çorba kaşığı Tuz
1 Çorba kaşığı (Silme) Karbonat
3 Şeker kaşığı (1 çorba kaşığından biraz fazla) Limon suyu
1 Su bardağı ekmek (Galeta unu)
1 Çay bardağı ılık su (Süt koy diyende var)
İsteğe bağlı olarak 1 Çay kaşığı Karabiber
Yapılışı
Kıymanızı su, ekmek (karabiber) ve tuzla iyice karın. Karma işlemini biraz uzun tutun. 10 dakika yı geçmeyin. Kıymanızı streç filme sarıp ertesi güne kadar dolabınızda dinlendirin. Ertesi gün bir bardakta karbonat ve limonunuzu karıştırın eridiğinde harcınıza ekleyin. Rendenizin en ince tarafı ile soğanınızı rendeleyip tekrar yoğurun. İyice yoğurduktan sonra üç beş saat dinlenmeye bırakın. Şekil vereceğinizde dikkat etmeniz gereken konu köfteler piştikçe çekme yani toplanma yapar. Mümkün olduğunca küçük ve ince yapmanızı öneririm. Yani serçe parmağınızın boyunda olması (her biri şeker kaşığı sığası kadar ) pişmesini kolaylaştırır. Kişi başına 8 parça ancak bir porsiyon sayılır. İster ızgara yapın ister tavada harika olacaktır.
Afiyet olsun...
hoca sen deniyondamı yazıyon bunlaı
YanıtlaSilElbette. Hatta sadece deneyip memnun kaldıkları mı yazıyorum. Yoksa elimdeki her tarifi yazmıyorum. Evde her yaptığımı yazsam roman olur :))
YanıtlaSil